fbpx

Je hersenen zelf trainen

De hersenen zijn een van de belangrijkste organen. Ze nemen waar, sturen aan, controleren en verwerken informatie. Het is belangrijk om je hersenen regelmatig uit te dagen. Dit houdt ze gezond, ook in stressvolle periodes of wanneer je ouder wordt. Je hersenen trainen betekent dat je voor mentale uitdaging zorgt.

Geheugenspelletjes doen

Het geheugen verslechtert omdat je ouder wordt. Sommige geheugenproblemen zijn tijdelijk en het gevolg van spanning en stress, somberheid, drukte of ziekte. Wanneer je de oorzaak aanpakt, verminderen of verdwijnen deze geheugenproblemen.

Vooral met het ouder worden is het belangrijk dat je de hersenen uit blijft dagen. Dit zorgt ervoor dat ze nieuwe verbindingen blijven maken. Hierdoor kunnen ze schade compenseren en blijf je langer op een goed niveau presteren.

Geheugenspelletjes zijn een goede manier van braintraining. Doe dingen die niet automatisch zijn, bijvoorbeeld een andere puzzel die je normaal niet maakt. Zelf je hersenen trainen kan ook door eens een ander rondje te lopen of te fietsen. Verken een nieuw gebied: dit stimuleert je hersenen. Bovendien is beweging goed voor je algehele gezondheid.

Leer een nieuwe taal of muziekinstrument bespelen

Kinderen leren ontzettend snel. Dit komt doordat hun hersenen soepel zijn en makkelijk veranderen. Hoe ouder je wordt hoe lastiger het is om iets nieuws aan te leren. Vooral wanneer de materie weinig interesse wekt.

Wil je jouw hersenen trainen? Leer een taal die je interessant vindt. Of een muziekinstrument bespelen waar je altijd al van droomde. Bijvoorbeeld piano of keyboard, saxofoon of drummen.

Schrijf je normaal altijd met rechts? Probeer het eens met je linkerhand. Je merkt dat je handschrift heel bibberig of slordig is, maar het zorgt wel voor een mentale uitdaging.

Ook doen: het nieuws volgen. Neem een abonnement op een krant (fysiek of digitaal). Blijf op de hoogte van alles wat zich in de wereld afspeelt en praat hier met anderen over. Niet alleen blijf je bij de tijd en onderhoud je sociale contacten, ook is dit een uitdaging voor je hersenen.

Braintraining met hersentraining technologie

Vaak staat braintraining voor je hersenen trainen in de vorm van spelletjes. Maar wist je dat je ook de hersenen kan trainen met behulp van hersentraining technologie? Dat is wat wij bij Braintraining Profs doen. We plaatsen elektroden op je hoofd zodat we de hersenactiviteit kunnen meten. Dit is vergelijkbaar met een EEG maken.

Vervolgens laten we je naar een beeldscherm kijken en luister je naar iets. Wanneer je hersenen zich slecht concentreren wordt dit door de monitor geregistreerd. Als reactie hierop hoor je een geluid of zie je iets op het beeld. Dit vinden je hersenen niet prettig: ze willen ongestoord het beeld of geluid waarnemen.

Je hersenen gaan zich hierdoor corrigeren. Met braintraining zorgen we ervoor dat je hersenen zich binnen een bepaalde norm van golven begeven.

Voor wie is deze manier van hersenen trainen geschikt?

Wat wij doen is geen spelletje om je hersenen zelf te trainen. Het is een methode die vooral geschikt is voor mensen met stress, een burn-out, depressie, ADHD, niet aangeboren hersenletsel of leerproblematiek. Daarnaast helpt het om effectiever te werken. Denk maar eens aan de stress die het ondernemerschap of een drukke baan met zich meebrengt.

Ben je een actieve sporter en ga je voor topprestaties? Je moet snel kunnen schakelen, zonder twijfel. Dankzij braintraining waarbij je de hersenen op een bijzondere manier traint, ben je in staat om sneller te reageren. Je bent scherper en presteert zoals nooit tevoren.

Je ziet dat de hersenen trainen op verschillende manieren kan. Enerzijds de spelletjes, geschikt voor ouderen om de hersenen actief te houden. Heb je echter last van stress of spanning, een verminderde concentratie, ADHD of iets anders waardoor je niet goed presteert? Dan is braintraining met onze geavanceerde technologie iets voor jou. Snel, moeiteloos en met resultaat. Wil je hierover praten? Plan dan gerust een vrijblijvend gesprek in met een hersentraining: https://planjeafspraak.as.me/vrijblijvendeintake.

Download het e-book over mentale veerkracht

E-book download

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.