fbpx

vOOR SPORTERS!

Elke topsporter weet dat succes en overwinning samenhangen met je fysieke prestaties én je mentale kracht. Vooral triatleten, karters, voetballers, duursporters en sporters die een hoge mate van coördinatie en denkkracht nodig hebben, hebben baat bij hersentraining. In een extreem korte reactietijdspanne moeten zij beslissingen nemen.

MAX VERSTAPPEN

Hoe dat precies werkt in de hersenen zien we bij bijvoorbeeld autocoureur Max Verstappen. Zijn brein reageert geautomatiseerd op bijvoorbeeld een inhaalmanoeuvre. Hij gaat extreem snel tot actie over, zonder hier bewust over na te denken. Daar is immers geen tijd voor.

Hersentraining haalt je direct uit je hoofd. Het zorgt dat je mogelijkheden in het hier en nu, niet worden beperkt door negatief uitgepakte beslissingen uit het verleden. Verkeerd ingeschatte beslissingen (‘fouten’) uit het verleden worden hierdoor niet meer meegenomen in het heden. Dat zorgt voor een sneller vermogen tot pro-actief reageren in het hier en nu, in de fysieke realiteit.

Je brein wordt trager in reactiesnelheid naarmate je meer uitsluiting van mogelijke acties toepast om het verleden te voorkomen. Het verleden komt nooit opnieuw langs en is daardoor een slechte raadgever. Het maakt je wel onopgemerkt terughoudend, en dat kost je!

Met hersentraining geef je je brein op subtiele wijze een harde reset. Je reageert scherper en stressbestendiger en flexibeler. Juist in sport.

GA VOOR GOUD!

HAAL HET MAXIMALE UIT JE LICHAAM ÉN GEEST!